Automatisk fakturatolkning

Vi hjälper dig med skanning och tolkning av era leverantörsfakturor i PDF- och pappersformat, så du får dem skickat som e-faktura direkt till ert ERP-system

 

Automatisk fakturatolkningMed vår tjänst för automatisk fakturatolkning (skanning och tolkning av PDF-fakturor och pappersfakturor) får du alla inkommande fakturor i samma format, d.v.s. som en e-faktura, som snabbt och enkelt kan köras in i ert faktureringsflöde.

Se fördelarna:

 • Snabbare fakturahantering och minskade kostnader | Komplett outsourcing av din fakturatolkning – också pappersfakturor.

 • Hantera endast e-fakturor i er bokföring | Snabbare hantering och granskning när alla era dokument bli tillgängliga digitalt.

 • Ta emot fakturor i alla format | Systemet läser dina PDF-fakturor och skannade pappersfakturor med automatisk fakturatolkning och konverterar dessa till en e-faktura.  E-fakturor mottas direkt utan tolkning.

 • Säker portal för inkommande fakturor | Dina leverantörer skickar fakturor via e-post. Fysiska fakturor kan vid behov omdirigeras till vår skanningsenhet.

 • Kontroll av fakturor innan de tillåts komma in i flödet | Systemet kontrollerar att alla standardfält finns på fakturan och alla belopp stämmer överens.

Intresserad? Kontakta oss – helt oförpliktande!

Vi berättar gärna mer om hur lösningen fungerar och svarar på dina frågor
   


  Hur fungerar fakturatolkningen?
  Skannade pappersfakturor och PDF-fakturor blir ”lästa” av ett automatiskt system som hittar alla standardfält på fakturan och sparar informationen (text, siffror och belopp) till en e-faktura i gängse standardformat. Exempel på standardfält är fakturanummer, fakturadatum, ordernummer, förfallodatum, belopp och bankgiro-nummer.

  Är en PDF-faktura inte en e-faktura? 
  Nej, en PDF-faktura är förvisso ett elektroniskt dokument, men det uppfyller inte kraven för en e-faktura. PDF-dokumentet kan tolkas automatiskt och konverteras till en e-faktura.

  Vad är standardformatet för e-fakturor?
  PEPPOL BIS Billing 3 är det godkända standardformat som används i Europa. Svefaktura är ett format som endast används i Sverige.

  Kan vi själv skanna pappersfakturor och ladda upp dem till portalen för automatisk tolkning?
  Ja, det är ett möjligt standardförfarande som sparar konstander om du mottar några få fysiska fakturor.

  Kan systemet hantera fakturor från utländska leverantörer?
  Ja, systemet kan klara tolkning av fakturor med andra språk än svenska. Standardspråk är engelska, tyska, danska, norska och finska. Systemet kan även tränas upp i andra språk vid behov.

  Kräver lösningen några ändringar i våra system?
  Nej, det är en molnbaserad lösning så det krävs ingen installation av mjukvara eller ändring i era system.


  Behöver du en lösning för elektroniskt fakturahantering, EFH?

  InvoiceFirewall från efacto är lösningen som ger dig mervärde

  Om ditt ekonomisystem inte har fullständig inbyggd elektronisk fakturahantering, EFH, kan vi också hjälpa dig med att öka funktionaliteten. I tillägg till scanning och tolkning, får du också tillgång till detta:

  • De vanligaste felen rättas automatisk i systemet | Systemet rättar automatisk alla vanligt förekommande fel. Om felet inte kan rättas automatiskt, skickas fakturan tillbaka till leverantören, som kan rätta fel direkt i vår portal, utan att det ska upprättas en kreditnota och en ny faktura

  • Säkrare hantering och skydd mot svindlare | Systemet får en lista med godkända leverantörer från ditt ekonomisystem. På så sätt kan fakturan matchas mot kända leverantörer och bluffakturor stoppas automatiskt.

  • Enkel integration och idrifttagande med molnbaserad lösning | Kan användas med alla slags ekonomi-/ERP-system och fakturaflödessystem.

  • Förenklad granskning, attestering och kontering | När fakturorna har rättats är det ytterst lite behov att behandla fakturorna manuellt

  • Snabb lönsamhet med automatiserad elektronisk fakturahantering | Du kan räkna med en ROI på under 12 månader

  efacto hanterar det hela för dig!

  Se mer om efactos InvoiceFirewall här, och testa hur mycket lösningen kan minska dina kostnader för hantering av leverantörsfakturor.


  Våra tjänster för elektronisk fakturering

  PDFtoX

  Vi konverterar din vanliga PDF-faktura till en e-faktura. Du skickar den helt enkelt till vår fakturaportal, så tar vi hand om att skicka den till mottagaren som en e-faktura.

  Se mer

  InvoiceFirewall

  InvoiceFirewall automatiserar hanteringen av leverantörsfakturor och minskar tidsödande arbetsuppgifter och onödiga kostnader.

  Se mer

  ERPintegrator

  Skicka e-fakturor direkt från ditt ekonomisystem via vår e-faktureringsportal – det är smart automatisering.

  Se mer
  Om oss

  Specialister sedan 1999

  Om efacto

  Vi grundade efacto år 1999 för att befria företag från tidskrävande manuell fakturahantering. Mer än 20 år i branschen har gett oss ingående kunskaper om arbetsprocesser och utmaningar i samband med fakturahantering. Baserat på dessa kunkaper, har vi  skapat effektiva lösningar för att automatisera processerna och öka effektiviteten.